Mobilna sigurnost - Kako biti siguran na smartfonima?

Mobilni telefoni postali su neizostavnim dijelom naše svakodnevice i uređaji na kojima držimo ogroman broj dokumenata, slika i općenito podataka osobne prirode, a nerijetko ih se koristi i za plaćanje. Stoga je podjednako važno paziti na sigurnosti smartfona, baš kao što to treba inače činiti s računalima. Srećom, postoje aplikacije koje u tome pomažu…

Matija Gračanin srijeda, 30. lipnja 2021. u 01:00

Bitwarden je zero-knowledge servis za upravljanje lozinkama otvorena kôda, a ističe se činjenicom da ga je revidirala nezavisna sigurnosna tvrtka te je usklađen sa zahtjevima koji proizlaze iz Privacy Shielda te uredbi GDPR i CCPA. Lozinke se sinkroniziraju u oblaku, no to se ne mora nužno koristiti, a da bi lozinke bile sigurne, sve je šifrirano uz 256-bitni AES kriptografski algoritam. Nudi odlično opremljeno besplatno izdanje, a između ostalog, tu je generator lozinki, automatsko popunjavanje web-obrazaca, mogućnost sigurnog dijeljenja lozinki i drugih podataka uz Bitwarden Send, zatim upravljanje i pohrana drugih podataka, kao što su PIN-ovi, brojevi kreditnih kartica i drugo. Bitwarden je zastupljen na svim platformama, no može mu se ponešto zamjeriti na rudimentarnosti dediciranih klijenata, dok su klijenti na pametnim telefonima – sasvim dostatni.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 344-345 srpanj/kolovoz 2021.

Najboljih 150 mobilnih aplikacija za 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi