Samo za napredne - Specijalne aplikacije za zahtjevne

Tko kaže da se pametni telefoni mogu koristiti samo za zabavu? Baš nasuprot, postoji niz aplikacija koje pametne telefone pretvaraju u moćne mobilne dijagnostičke alat, ili omogućuju korištenje naprednih mogućnosti. Jednako tako, barem što se tiče Androida, ako se želi potpuno prilagoditi softver vlastitoga telefona, onda se mora pribjeći procesu rootanja – nešto što mnogi izbjegavaju jer se time gubi jamstvo, ali zato se otvara novi svijet mogućnosti. Slično vrijedi i za jailbreakanje iPhonea…

Matija Gračanin srijeda, 30. lipnja 2021. u 01:00

Prilično praktično rješenje koje omogućuje upravljanje smartfonom izravno s računala, i to bilo preko web-preglednika, bilo pomoću posebnih klijenata za stolna i prijenosna računala. Uz to što omogućuje prijenos datoteka te općenito upravljanje pametnim telefonom, tu je i opcija zrcaljenja zaslona, upravljanje samim telefonom bez potrebe da je on rootan, udaljeno upravljanje kamerom, mogućnost slanja i primanja SMS poruka, kao i upravljanje imenikom, zatim prikazivanje notifikacija s pametnog telefona, uspostavljane poziva izravno s računala, izrada pričuvnih kopija, pa čak i pronalaženje izgubljenog telefona te još ponešto. Kako bi se AirDroid koristio, valja otvoriti korisnički račun, a onda u omiljeni web-preglednik samo treba unijeti adresu https://web.airdroid.com. Alternativno se može koristiti i aplikacija koju valja instalirati na računalo (treba je preuzeti sa službene web-stranice), i onda se u nju prijaviti korisničkim podacima.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 344-345 srpanj/kolovoz 2021.

Najboljih 150 mobilnih aplikacija za 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi