Auto, bicikl, šetnja… - Snalaženje u pokretu

Jedna od ključnih prednosti pametnih telefona svakako je činjenica da postoji niz aplikacija koje će od koristi najviše biti upravo onda kada se vozi automobil (pogotovo ako je automobil opremljen Android Autom ili Appleovim CarPlayom), namjerava se provoditi vrijeme na biciklu, ili se jednostavno šetati prirodom i uživati u raznim sportskim aktivnostima, pa valja i planirati kada će se i kamo ići…

Matija Gračanin srijeda, 30. lipnja 2021. u 01:00

Footpath Route Planner praktična je aplikacija koja pomaže planirati (pješačku) rutu kojom će se kretati, a to ujedno znači da će se, jednom kad se krene željenom rutom, dobivati i jasne navigacijske upute kako bi se uspješno došlo na cilj. Specifičnost je činjenica da će se ruta na prikazanoj mapi moći slobodno ocrtati klizanjem prstom, a onda će aplikacija popraviti zacrtanu putanju, uzimajući u obzir najbliže dostupne puteve. Udaljenost od polazišta od cilja automatski će biti izračunata, a sama aplikacija može prikazati i visinsku razliku. Osim toga, ocrtane rute moguće je snimati kako bi ih se koristilo kasnije, a sve je rute moguće podijeliti s drugima te je tu i podrška za format GPX, pa je moguće uvoziti tako pripremljene pješačke rute. Besplatna inačica je limitirana, dok se u izdanju Elite dobiva niz korisnih mogućnosti. Između ostalog, topografske mape, podršku za tipičnu turn-by-turn navigaciju, korištenje dostupnih mapa i kad nema internetske veze, mogućnost izvoza u format GPX, a tu je i podrška za popularne GPS uređaje.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 344-345 srpanj/kolovoz 2021.

Najboljih 150 mobilnih aplikacija za 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi