Kapetan Kirk će letjeti u svemir

Nakon što mu je bogatu karijeru obilježila uloga kapetana Kirka iz Zvjezdanih staza, američki će se glumac William Shatner u svojim devedesetima napokon uputiti na jedno svemirsko putovanje

Sandro Vrbanus nedjelja, 26. rujna 2021. u 11:43

Američki portal koji se bavi primarno vijestima i tračevima iz show businessa, TMZ, objavio je kako će sljedećeg mjeseca, na raketi New Shepard, legendarni kapetan Kirk iz Zvjezdanih staza napokon uistinu poletjeti u svemir. Naravno, glavni će akter tog događaja biti američki glumac William Shatner, čiju je bogatu glumačku karijeru najviše obilježila uloga Kirka, koju je u originalnom serijalu franšize počeo tumačiti još 1966. godine. Posljednji se puta Shatner u toj ulozi pojavio čak 50 godina kasnije, 2016. godine u filmu Zvjezdane staze 13: S one strane.

Beam me up, Scotty!

Danas 90-godišnji Shatner navodno će tijekom listopada biti član posade drugog komercijalnog leta turističke putničke kapsule Blue Origina. Prvi takav let, podsjetimo, odradili su vlasnik kompanije Jeff Bezos s bratom Markom, najmlađi astronaut ikada Oliver Daemen te najstarija osoba koja je poletjela iznad Kármánove linije, 82-godišnjakinja Wally Funk. Njezin bi rekord holivudski glumac trebao oboriti i svojom avanturom postati uvjerljivo najstariji svemirski turist do sada.

TMZ navodi kako bi bilo fenomenalno kada bi Shatner na tom letu nosio uniformu kapetana Kirka, ali za sada nije poznato hoće li se to dogoditi. Isto tako nisu poznata niti imena ostalih putnika na tom letu. Moguće je da će jedan od njih biti i neimenovani pobjednik aukcije iz lipnja, koji je za kartu za 15-minutni let platio gotovo 30 milijuna dolara. Na prvi se let nije ukrcao zbog drugih obveza, pa bi mogao doći na red za lansiranje upravo na ovom letu.

William Shatner ovih dana snima glazbu i TV emisije za History Channel
William Shatner ovih dana snima glazbu i TV emisije za History Channel