FERIT - Kako postati automobilski inženjer?

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), regionalni je lider kada su u pitanju studijski programi elektrotehnike, informacijsko-komunikacijskih tehnologija te računalstva

Bug.hr srijeda, 31. ožujka 2021. u 00:00

U aktualnoj akademskoj godini FERIT ima preko 1.600 upisanih studenata na sedam različitih studijskih programa. FERIT nudi studijske programe na tri razine – preddiplomskoj (sveučilišni i stručni studiji), diplomskoj sveučilišnoj te na poslijediplomskoj razini. Na preddiplomskoj sveučilišnoj razini moguće je upisati trogodišnjih studij Računarstvo te Elektrotehnika i informacijska tehnologija.

Studijski programi

Preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo, od akademske godine 2020./2021. moderniziran je u skladu s aktualnim potrebama tržišta rada te sada nudi dva izborna bloka – Programsko inženjerstvo i Računalno inženjerstvo. Preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija također nudi dva izborna bloka, koji se biraju na drugoj godini – Elektroenergetika te Komunikacije i informatika. Završetkom nekog od preddiplomskih sveučilišnih studija moguće je upisati jedan od sljedećih diplomskih studija – Elektrotehnika (smjerovi: Elektroenergetika i Komunikacije i informatika), Računarstvo te Automobilsko računarstvo i komunikacije.

Posjetite službenu web stranicu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija

Kako bi se studenti mogli što više profilirati u različitim područjima, na diplomskim razinama studija nude se različiti izborni blokovi. Tako je na diplomskom sveučilišnom studiju Računarstvo moguće odabrati jedan od četiri različita izborna bloka – Računalno inženjerstvo, Robotika i umjetna inteligencija, Programsko inženjerstvo te Informacijske i podatkovne znanosti. Na diplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnika, na smjeru Elektroenergetika, moguće je birati između tri izborna bloka, a na smjeru Komunikacije i informatika, moguće je birati između dva izborna bloka.

Osim sveučilišnih studija, FERIT nudi i dva preddiplomska stručna studija – Računarstvo i Elektrotehnika (smjerovi Automatika i Elektroenergetika). Osim toga, tu je i program cjeloživotnog obrazovanja Razlikovne obveze u trajanju od jedne godine, čijim se uspješnim završetkom omogućuje inženjerima koji su završili preddiplomske stručne studije upis nekog od sveučilišnih diplomskih studija FERIT-a.

Studenti uvijek na prvome mjestu

Svake godine svim brucošima FERIT-a organiziraju se besplatne Pripreme za brucoše iz matematike, fizike i programiranja, kako bi studenti prije početka akademske godine ponovili potrebno gradivo, ali još bitnije, kako bi se bez stresa upoznali s profesorima i načinom rada na FERIT-u. Naravno, tijekom cijelog studija sve su službe FERIT-a na raspolaganju studentima kako bi oni što uspješnije završili studij.

Suradnja s gospodarstvom

FERIT je izuzetno ponosan na suradnju s gospodarstvom te je s ciljem unapređenja te suradnje, 1. svibnja 2016., uspostavljen portal STUP (www.stup.ferit.hr), koji povezuje studente FERIT-a i poslodavce, pri čemu tvrtke izravno obavještavaju studente o mogućnostima zapošljavanja, stipendiranja, izrade završnih i diplomskih radova u tvrtkama, odrađivanju stručne prakse i drugim aktivnostima. Povezanost FERIT-a i predstavnika tržišta rada vidljiva je i u nagrađivanju najboljih studenata od partnerskih tvrtki u povodu Dana Fakulteta. Kako bi se studentima prezentirale aktualne teme iz gospodarstva, FERIT redovito organizira gostujuća predavanja tvrtki. Kao jedan od izvrsnih primjera suradnje s gospodarstvom jest i pokrenuti diplomski studij Automobilsko računarstvo i komunikacije, razvijen sa šest tvrtki iz područja automobilskog inženjerstva, a koji se od akademske godine 2019./2020. izvodi i na engleskom jeziku.

Detaljne informacije o upisu studijskih programa FERIT-a potražite na portalu postani-student.ferit.hr, a za sva pitanja vezano za upise i studijske programe, kontaktirajte postani-student@ferit.hr.

###

Bug 341 travanj 2021.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?