FERIT - Kako postati automobilski inženjer?

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT), regionalni je lider kada su u pitanju studijski programi elektrotehnike, informacijsko-komunikacijskih tehnologija te računalstva

Bug.hr srijeda, 31. ožujka 2021. u 00:00

U aktualnoj akademskoj godini FERIT ima preko 1.600 upisanih studenata na sedam različitih studijskih programa. FERIT nudi studijske programe na tri razine – preddiplomskoj (sveučilišni i stručni studiji), diplomskoj sveučilišnoj te na poslijediplomskoj razini. Na preddiplomskoj sveučilišnoj razini moguće je upisati trogodišnjih studij Računarstvo te Elektrotehnika i informacijska tehnologija.

Studijski programi

Preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo, od akademske godine 2020./2021. moderniziran je u skladu s aktualnim potrebama tržišta rada te sada nudi dva izborna bloka – Programsko inženjerstvo i Računalno inženjerstvo. Preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija također nudi dva izborna bloka, koji se biraju na drugoj godini – Elektroenergetika te Komunikacije i informatika. Završetkom nekog od preddiplomskih sveučilišnih studija moguće je upisati jedan od sljedećih diplomskih studija – Elektrotehnika (smjerovi: Elektroenergetika i Komunikacije i informatika), Računarstvo te Automobilsko računarstvo i komunikacije.

Posjetite službenu web stranicu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija

Kako bi se studenti mogli što više profilirati u različitim područjima, na diplomskim razinama studija nude se različiti izborni blokovi. Tako je na diplomskom sveučilišnom studiju Računarstvo moguće odabrati jedan od četiri različita izborna bloka – Računalno inženjerstvo, Robotika i umjetna inteligencija, Programsko inženjerstvo te Informacijske i podatkovne znanosti. Na diplomskom sveučilišnom studiju Elektrotehnika, na smjeru Elektroenergetika, moguće je birati između tri izborna bloka, a na smjeru Komunikacije i informatika, moguće je birati između dva izborna bloka.

Osim sveučilišnih studija, FERIT nudi i dva preddiplomska stručna studija – Računarstvo i Elektrotehnika (smjerovi Automatika i Elektroenergetika). Osim toga, tu je i program cjeloživotnog obrazovanja Razlikovne obveze u trajanju od jedne godine, čijim se uspješnim završetkom omogućuje inženjerima koji su završili preddiplomske stručne studije upis nekog od sveučilišnih diplomskih studija FERIT-a.

Studenti uvijek na prvome mjestu

Svake godine svim brucošima FERIT-a organiziraju se besplatne Pripreme za brucoše iz matematike, fizike i programiranja, kako bi studenti prije početka akademske godine ponovili potrebno gradivo, ali još bitnije, kako bi se bez stresa upoznali s profesorima i načinom rada na FERIT-u. Naravno, tijekom cijelog studija sve su službe FERIT-a na raspolaganju studentima kako bi oni što uspješnije završili studij.

Suradnja s gospodarstvom

FERIT je izuzetno ponosan na suradnju s gospodarstvom te je s ciljem unapređenja te suradnje, 1. svibnja 2016., uspostavljen portal STUP (www.stup.ferit.hr), koji povezuje studente FERIT-a i poslodavce, pri čemu tvrtke izravno obavještavaju studente o mogućnostima zapošljavanja, stipendiranja, izrade završnih i diplomskih radova u tvrtkama, odrađivanju stručne prakse i drugim aktivnostima. Povezanost FERIT-a i predstavnika tržišta rada vidljiva je i u nagrađivanju najboljih studenata od partnerskih tvrtki u povodu Dana Fakulteta. Kako bi se studentima prezentirale aktualne teme iz gospodarstva, FERIT redovito organizira gostujuća predavanja tvrtki. Kao jedan od izvrsnih primjera suradnje s gospodarstvom jest i pokrenuti diplomski studij Automobilsko računarstvo i komunikacije, razvijen sa šest tvrtki iz područja automobilskog inženjerstva, a koji se od akademske godine 2019./2020. izvodi i na engleskom jeziku.

Detaljne informacije o upisu studijskih programa FERIT-a potražite na portalu postani-student.ferit.hr, a za sva pitanja vezano za upise i studijske programe, kontaktirajte postani-student@ferit.hr.

###

Bug 341 travanj 2021.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi