U Notepad za Windows 11 stižu AI značajke

Dok Microsoft radi na sljedećem velikom ažuriranju Windowsa usput se otkrivaju razne AI značajke Windows aplikacija

Tomislav Stanković četvrtak, 11. siječnja 2024. u 17:19
📷 PhantomOcean3, X
PhantomOcean3, X

Na snimci zaslona koju je na X-u objavio @PhantomOcean3, aplikacija Notepad ima novi izbornik s AI značajkom pod nazivom "Cowriter", koja koristi umjetnu inteligenciju za doradu, kraćenje ili produžavanje teksta i promjenu tona ili formata teksta.

Ovo je samo nastavak značajki koje je Notepad do sada dobio. Od novog sučelja i tamnog načina rada pa sve do tabovabrojača znakova.

Kako se na priloženoj slici može vidjeti čini se da Notepad ima isti sustav kredita koje Microsoft koristi u svojoj značajci Cocreator u Paintu kako bi korisnici znali koliko još puta mogu koristiti značajke koje pokreće AI.

S obzirom da je Cocreator za sada dostupan samo u SAD-u, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Australiji, Kanadi, Italiji i Njemačkoj moguće je da će i Cowriter barem u početku biti dostupan na istim lokacijama.

📷 Microsoft
Microsoft

Neki su Windows testeri pronašli čak i reference na listu čekanja za značajku i sliku koju bi Microsoft mogao koristiti za reklamiranje Notepad Cowritera, prenosi The Verge. To bi moglo značiti da je Microsoft blizu službene najave značajke Cowriter za beta testiranje.