Softver - Softverska pomagala

Uz sve ono što je potrebno kako bi rad od kuće bio čim produktivniji i ugodniji, i kako bi se opremio radni prostor, treba računati i na softversku opremu. Dobar dio toga već je ionako uvjetovan politikom tvrtke za koju se radi, ili preferencijama klijenata, no postoji i niz softverskih alata i slučajeva kada svatko za sebe može birati, ili prema volji dodavati alate kako bi im rad od kuće bio ugodniji. Stoga slijedi kratki pregled softvera i alata koji mogu dobro doći kada će se raditi od kuće, pri čemu je nit vodilja bila ponuditi rješenja koja će biti zanimljiva i pojedincima koji već rade od kuće, i to samostalno ili u manjim i većim timovima, ali i onima koji su zaduženi u tvrtkama za uvođenje platformi koje rad od kuće čine mogućim, i to bez obzira na veličinu. Naravno, počinjemo s dva očita i velika sveobuhvatna rješenja koja nude sve što je potrebno za udaljeni rad, ali i više od toga – Microsoft 365 i Google Workspace…

Matija Gračanin četvrtak, 31. prosinca 2020. u 00:00

Uredski paketi oduvijek su bili okosnica tipičnog uredskog alata, a dugi je niz godina tim prostorom apsolutno dominirao Microsoft sa svojim nedodirljivim vladarom uredskih paketa, Officeom. Postupni prelazak prema rješenjima u oblaku pomalo je promijenio tu gotovo nametnutu vizuru, i pojavila se sve zanimljivija i sposobnija konkurencija. Premda nije na odmet provjeriti što nudi nešto manja konkurencija kao što je, primjerice, Zoho Workplace, ne treba uopće dvojiti da je najprominentniji konkurent sveobuhvatno rješenje koje nudi Google. Sukob je to dvaju softverskih titana, od kojih Microsoft, a to treba svakako priznati, ima itekakvu prednost, kada su u pitanju uredski alati. I Microsoft i Google imaju podjednaku želju privući što veći broj korisnika u vlastiti ekosustav, pa im je samim time mnogo toga zajedničko, dok istodobno imaju različit pristup.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 338 siječanj 2021.

Rad od kuće u 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi