Kolaboracija i projektni rad - Zajedno smo jači

Suradnja je okosnica svakog poslovanja, a sama dislociranost koje je prouzročena radom od kuće, ima svojih izazova. Njih će se najlakše nadići tako da se osloni na alate koji su zamišljeni da kolaboraciju, u većini scenarija, učine lakšom i svima podnošljivijom. Tu doista ima svega, od velikih rješenja za projektni rad, pa sve do tipičnih komunikacijskih platformi te nekih praktičnih rješenja koja omogućuju da se svi ti brojni servisi međusobno integriraju i zajednički koriste uz automatizaciju…

Matija Gračanin četvrtak, 31. prosinca 2020. u 00:00

Apache OpenMeetings ponešto je manje poznato, no vrlo zanimljivo rješenje prije svega za organiziranje videokonferencija, no njegove karakteristike tu ne staju. Tako će poslužiti za razmjenu poruka i općenitu grupnu komunikaciju s mogućnošću moderacije, tu je virtualna interaktivna bijela ploča, na kojoj se može združeno crtati, a omogućen je i zajednički rad na dokumentima, te je tu i opcija dijeljenja zaslona, kao i njegova snimanja, kalendar te niz drugih manjih mogućnosti, kao što je, primjerice, organiziranje anketa i upitnika. Ukratko, sve što je potrebno upravo za kolaboraciju dislociranih timova, premda ga se ne može proglasiti klasičnim groupware rješenjem. Možda najvažnija karakteristika OpenMeetingsa jest činjenica da je riječ o rješenju otvorena kôda koje je moguće instalirati na vlastiti poslužitelj, te cjelovitu komunikaciju držati izravno pod vlastitom kontrolom pa tako, ne izbjeći samo druga oblačna rješenja, nego izbjeći i mjesečno plaćanje pretplate, što katkada može biti opterećujuće upravo kod većeg broja korisnika. U svakom slučaju, svi oni koji traže kolaboracijsko rješenje i mogu ga samostalno implementirati, trebali bi razmisliti o ovome.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 338 siječanj 2021.

Rad od kuće u 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi