Sigurnost i zaštita - Izazovi sigurnosti

Tipični informacijski sustavi obično su homogeni, što postavljanje sigurnosne mreže, s jedne strane, čini nešto jednostavnijim, iako nema ničega jednostavnog u formiranju kvalitetnih sigurnosnih barijera. Rad od kuće i udaljeni rad uvode sasvim nove izazove, s kojima se oni zaduženi za sigurnost u tvrtkama moraju primiti ukoštac, s time da tu prednjače veće kompanije koje imaju dedicirane IT odjele. Oni bez takvih resursa moraju biti samo dodatno oprezniji, a svi se zajedno moraju pridržavati svih onih dobro poznatih sigurnosnih smjernica, oslanjajući se i na neke praktične alate. Antivirus se podrazumijeva, a može se osloniti i na onaj ugrađen u Windows 10. No, treba pripaziti i na sigurnost komunikacije, koristiti upravitelje lozinkama, paziti na backup i drugo. Evo nekoliko korisnih alata…

Matija Gračanin četvrtak, 31. prosinca 2020. u 00:00

Sigurna pohrana lozinki danas je neizostavni element dobre sigurnosne higijene, a ovo je servis koji se svrsta među najbolje. Nudi mogućnost da se sinkronizacija obavlja izravno između uređaja koji su povezani unutar iste lokalne mreže, što se nešto rjeđe može vidjeti kod drugih sličnih rješenja, a osim što nudi mogućnost pohrane šifrirane baze lozinki u oblaku, moguće je osloniti se na neke druge oblačne servise, ili jednostavno ne koristiti niti jedan.

Članak dostupan pretplatnicima

Kako bi mogao pročitati cijeli članak, moraš biti prijavljen na Bug.hr sa svojim podacima te imati status pretplatnika.

Bug 338 siječanj 2021.

Rad od kuće u 2021.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi