Veleučilište Aspira - Preko prakse do posla u najboljim tvrtkama

Veleučilište Aspira nudi moderan studij računarstva, na kojem ćete već za vrijeme studiranja pronaći posao

Bug native subota, 29. travnja 2023. u 06:00

Podaci o potražnji za programerima u Hrvatskoj ukazuju na sve veći rast IT sektora i otvaranje novih radnih mjesta. Sličan trend je i u stranim državama, gdje su programeri i dalje deficitarno zanimanje te lako dolaze do poslova. Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, atraktivnost računarstvu svakako daje i činjenica da je to jedno od najbolje plaćenih zanimanja. Prateći potrebe tržišta rada, na kojemu je uočen kontinuiran nedostatak visokoobrazovanih stručnjaka iz područja IT sektora, Veleučilište Aspira pokrenulo je studij Računarstva – smjer Programsko inženjerstvo.

Posjetite službenu web stranicu Veleučilišta Aspira

Svjedoci smo iznimne popularnosti računarstva i, prema posljednjim podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, pet puta je veći interes za upis na studije računarstva nego što je moguće upisati studenata na nacionalnoj razini. Napredovanjem kroz studij Računarstva – smjer programsko inženjerstvo – student će na Aspiri razviti svoje sposobnosti i imati priliku iskoristiti ih u praksi.

Stručna praksa u najboljim tvrtkama od prve godine

Slijedeći inovativan i moderan pristup obrazovanju, visokokvalitetnim studijskim programom Aspira omogućuje studentima stjecanje konkretnih znanja i vještina koja su danas tražena od programera na tržištu rada. Studentima se pruža mogućnost odrađivanja stručne prakse u vodećim domaćim i stranim tvrtkama te stjecanja realne slike o profesiji programerskog računalnog stručnjaka. Tijekom prakse studenti će biti direktno uključeni u svakodnevne aktivnosti i problematiku rada, a dodatno će razvijati i soft skills, odnosno interpersonalne vještine. Neki od poslodavaca gdje studenti Aspire mogu obavljati praksu su: Human Resources Cloud, Sedam IT, Codeasy, Span, emovis tehnologije, Maurer Electronics Split, Tapko Technologies GmbH, Unique People, Extension Engine, Pseudocode, Lama, Travel soft, Valcon i drugi.

Studij kreiran u suradnji s IT stručnjacima i gospodarstvenicima

Poduzetničke radionice organizirane u suradnji s iskusnim poduzetnicima pružaju zanimljiv uvid u realni sektor. Studenti uče kako pronaći svoje mjesto na tržištu rada pomoću vlastite kreativnosti, snalažljivosti i spremnosti na izazove. Veliki naglasak stavlja se na gostovanja stručnjaka iz prakse, kako bi se studentima njihov budući posao, kao i svi izazovi svijeta, maksimalno približili kroz interaktivne i stvarne primjere.

Aspira posebnu pozornost posvećuje novim tehnologijama i trendovima na tržištu, pa se kroz više faza radi na uklapanju najnovijih saznanja u postojeće studijske programe i stvaranje novih. Tako tijekom studija, studenti sudjeluju u različitim radionicama, Game development Bootcampu, ali imaju priliku prisustvovati panel-raspravama s gostujućim predavačima iz prakse, konferencijama (Infobip Shift, Festival tehnologije i poduzetništva, Game Changer konferencija, Green Future konferencija) i biti dio Tech Club inicijative (e-sports League Of Legends turnir, predstavljanje projekta Digitalni inovacijski inkubator). Osim toga, neki od programa i tehnologija koji se koriste u svakodnevnom radu su: C#, Java, Python, HTML, CSS, Javascript, ReactJS, NodeJS, PHP, .NET tehnologije, Azure DevOps, MS SQL, Kali Linux, Docker.

Bug 366 svibanj 2023.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?