Veleučilište Baltazar - Potpuno online studij? Moguće je!

Online studij Informacijskih tehnologija na Veleučilištu Baltazar Zaprešić izvrsna je prilika za budućnost u digitalnom svijetu – stjecanje visokokvalitetnog obrazovanja i razvoj stručnih vještina neovisno o mjestu stanovanja

Bug native subota, 29. travnja 2023. u 06:00

U prosincu 2022. godine Hrvatski sabor donio je Strategiju digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. godine, kojom se Republika Hrvatska obvezuje na stvaranje okruženja koje djeluje poticajno na tehnološki razvoj i inovacije. Ulaganjem u digitalne kompetencije građana i povećanjem broja stručnjaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, Republika Hrvatska jasno se opredijelila da 2032. godine želi biti zemlja digitalno i gospodarski konkurentnih poduzeća i digitalizirane javne uprave s personaliziranim javnim uslugama. Najveći izazov za ostvarenje te vizije predstavlja činjenica da nedovoljan broj IKT stručnjaka izlazi na tržište rada iz visokoškolskih i srednjoškolskih institucija. Relevantne projekcije govore da će se samo u privatnom sektoru do 2032. godine otvoriti 60 tisuća radnih mjesta u IKT industriji, što je značajno više od trenutačnog broja zaposlenih u toj industriji.

Posjetite službenu web stranicu Veleučilišta Baltazar

Veleučilište Baltazar Zaprešić još je 2014. godine prepoznalo rastuće potrebe tog sektora za obrazovnim stručnjacima te je pokrenulo studij Informacijske tehnologije. Radi se o izrazito modernom studijskom programu, čija je najveća prednost to što je program nastao u interakciji s IT zajednicom i refleksija je stvarnih potreba na tržištu rada i trenutačnih trendova u IT industriji. Naš studijski program osmišljen je tako da studentima pruži praktično iskustvo u različitim područjima, uključujući programiranje, baze podataka, mrežne tehnologije, web dizajn, sigurnost, digitalni marketing i razvoj aplikacija. Diplomanti mogu pronaći posao u raznim industrijama kao programeri, web dizajneri, administratori mreža, analitičari podataka, stručnjaci za IT sigurnost, testeri, integratori, administratori baza podataka i mnogim drugim ulogama.

Značajno veća fleksibilnost za studente

Od ove akademske godine studij Informacijske tehnologije izvodit će se u potpunosti u online obliku. Na taj korak odlučili smo se jer sve više studenata iskazuje preferencije upravo prema tom obliku studiranja. Online studij studentima omogućuje da prilagode vrijeme i mjesto studiranja svojim obavezama i potrebama, bio to posao, obitelj ili hobi. Kroz virtualne učionice, webinare, interaktivne materijale i online diskusije, studenti će imati priliku aktivno sudjelovati u nastavi i surađivati s profesorima i kolegama. Veleučilište Baltazar Zaprešić već godinama kontinuirano ulaže u napredne tehnologije i alate, kako bi osiguralo kvalitetu online nastave i pružilo svu moguću potporu studentima. Vrijedi istaknuti i kako je online studij prilagođen i dostupan svima – od mladih studenata kojima je to prvi studij, do zrelijih ljudi s razvijenom karijerom koji žele nadograditi svoje obrazovanje, a istodobno ne žele da im studij bude opterećenje ili prepreka u ostvarivanju vlastite karijere.

Kroz Karijerni centar Veleučilišta uspostavljene su brojne suradnje s tvrtkama i organizacijama koje su aktivne u području informacijskih tehnologija. To omogućuje studentima da kroz stručnu praksu steknu praktično iskustvo u stvarnom okruženju, radeći na stvarnim projektima. Brojni studenti koji su sudjelovali u programima prakse dobili su priliku stalnog zaposlenja nakon završetka studija u tvrtkama i organizacijama u kojima su obavljali praksu. Također, studentima je omogućeno odrađivanje prakse i u inozemstvu, kao i studiranje preko Erasmus programa u jednoj od dvadesetak partnerskih institucija diljem Europe.

Online studij Informacijskih tehnologija na Veleučilištu Baltazar Zaprešić predstavlja izvrsnu priliku za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj stručnih vještina u jednom od najtraženijih sektora današnjice. Fleksibilnost online studija ujedno je i njegova najveća prednost jer studentima omogućuje usklađivanje studiranja, posla, putovanja, mjesta stanovanja. Fleksibilnost u rasporedu učenja, ušteda vremena i novca, interakcija s profesorima i kolegama, visokokvalitetna nastava, mogućnosti usavršavanja i zapošljavanja, samo su neki od razloga zašto biste trebali odabrati ovaj online studij.

Bug 366 svibanj 2023.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?