Visoko učilište Algebra - Obrazovanje krojeno s pogledom na karijere budućnosti

Visoko učilište Algebra već dvadeset i pet godina prati najnovije tržišne trendove te kroz stručne prakse, suradnju s međunarodnim visokoobrazovnim ustanovama i tvrtkama iz privatnog sektora, studente priprema za poslove u područjima gdje je potražnja za kvalitetnim kadrom iznimno visoka.

Bug native subota, 29. travnja 2023. u 06:00

Čak 96% Algebrinih diplomanata zapošljava se u struci unutar tri mjeseca od stjecanja diplome. Velik broj njih počinje raditi već tijekom studija – u domaćim i inozemnim renomiranim tvrtkama pa, primjerice, Algebrini alumni rade u Amazonu, Googleu, Microsoftu, IBM-u, Infobipu, Rimac automobilima i drugim uspješnim kompanijama.

Posjetite službenu web stranicu Visokog učilišta Algebra

Vrhunski predavači koji podižu letvicu čitavog sustava obrazovanja

Algebrini predavači dolaze iz renomiranih tvrtki, kao što su Combis, Infobip, IBM, Q AGENCY, IN2, Poslovna inteligencija, Erste and Steiermärkische Bank d.d. i drugih, a zahvaljujući samostalnosti u radu koju im pruža Algebra, svojim studentima i polaznicima osiguravaju kreativno koncipirana predavanja za što bolje razumijevanje gradiva koje se obrađuje te pomažu studentima u tome da oni postanu najbolja verzija sebe na putu prema profesionalnom ostvarenju.

Studenti digitalnog marketinga imaju prilike usvojiti sva potrebna znanja iz matematike i statistike od Tonija Miluna – profesora koji je svojim jedinstvenim pristupom zaslužan za popularizaciju matematike i njezinu veću primjenjivost u svakodnevnom životu, ali i za unapređenje financijske pismenosti hrvatskih građana i mladih. Dobitnik je i nagrade "Ponos Hrvatske" za poseban doprinos obrazovanju za obrazovni portal www.tonimilun.com, na kojem se nalazi više od 2.000 besplatnih videolekcija iz matematike.

Za studente uvijek tražim konkretne primjere u kojima se matematika primjenjuje, a oni ih jako vole jer su im bliski. Tako na nastavi matematike uče obračun plaće od bruto do neto, kako rasporediti osobni odbitak za djecu među roditeljima, na koje limite trebaju paziti ako rade preko studentskog servisa. U svakoj generaciji bude nekoliko studenata koji uoče da su ih roditelji pogrešno prijavili na poreznoj kartici i da plaćaju poreze koje ne trebaju. Onda budu presretni jer su naučili nešto korisno. Također, uočio sam da vole sve što je vezano uz kredite pa na nastavi uče otplatnu tablicu kredita, koliko će im narasti anuitet ako kamatna stopa naraste za 1 postotni bod, ali i koliko se isplati početi investirati u ranoj dobi. – Toni Milun

Mario Fraculj, vrstan marketinški stručnjak i dokazani profesionalac s bogatim menadžerskim iskustvom, također je jedan od Algebrinih predavača na smjeru Digitalni marketing, a odigrao je važnu ulogu u dovođenju natjecanja i prestižnih marketinških nagrada Effie u Hrvatsku. Zaljubljenici u primijenjeno računarstvo, ali i oni koji će to tek postati, sve tajne programiranja te Java i WEB tehnologije mogu otkriti pod budnim okom stručnjaka s preko deset godina iskustva – Daniela Belea, dok će ih Vedran Dakić upoznati s administracijom operacijskih te kolaboracijskih sustava, a specijaliziran je i za tečajeva iz sfere VMware, Microsoft i RedHat Enterprise Linux tehnologija.

Mario Fraculj, predavač na smjeru Digitalni marketing
Mario Fraculj, predavač na smjeru Digitalni marketing

Sve je više polaznika koji se odlučuju prekvalificirati za programere te vjerujem da je Algebra glavno odredište onih u potrazi za kvalitetnim i primjenjivim znanjem. Budući da sam naučio programirati sam i bez nekog formalnog obrazovanja, imao sam velike praznine u poznavanju programskih jezika i arhitekturnog pristupa pri rješavanju složenijih problema, što je rezultiralo brojnim nesigurnostima na radnom mjestu. Položivši prvi certifikat na Algebri, nakon čega sam dobio i stipendiju te nastavio studirati, otkrio sam da imam potencijal za ozbiljniji pristup i promišljanje programiranja. Na tom putu otkrio sam i svoj poziv nastavnika. Većina naših studenata ima sličnu priču, u vlastitim su potragama za smislom, ispunjenjem i realizacijom. A nakon završenog studija, doista nemaju razlog za strah od nedoraslosti poslu. Na kraju krajeva, drago mi je vidjeti da i mene samoga redovito nadmašuju. – Daniel Bele

Uz mentorstvo Zlatana Morića, ujedno i voditelja katedre za kibernetičku sigurnosti, student će se upoznati sa zakonitostima kibernetičke sigurnosti, digitalne forenzike, sigurnosti u oblaku i penetracijskim testiranjem.

Društvo je sve ovisnije o digitalnim tehnologijama te kibernetička sigurnost postaje nužna za održavanje stabilnosti sustava. Usprkos tome, većina kibernetičkih napada započinje socijalnim inženjeringom, protiv kojeg nemamo dobra tehnička rješenja jer se ne napada tehnologija, već sama osoba. Zato je jako bitno da se radi na programima osvješćivanja o sigurnosnim prijetnjama. Posljednjih godina sigurnosti u organizacijama pristupa se na "zero trust" način, stoga, sve više poslodavaca iz gotovo svih gospodarskih grana traži stručnjake koji će osnažiti sigurnost njihovih poslovnih sustava i podataka. Studenti na diplomskom studiju kibernetičke sigurnosti dobivaju širok spektar znanja i vještina potrebnih za zaštitu računalnih sustava, mreža i podataka od kibernetičkih napada. Oni, također, razvijaju sposobnosti analiziranja i rješavanja problema, kritičko razmišljanje, komunikacijske vještine i vještine timskog rada. Nakon završetka studija, studenti će biti spremni za niz poslova u području kibernetičke sigurnosti kao što su kibernetički analitičari, sigurnosni inženjeri, stručnjaci za upravljanje rizicima, stručnjaci za upravljanje incidentima, savjetnici za sigurnost i slično. – Zlatan Morić

Zlatan Morić, voditelj katedre za kibernetičku sigurnost
Zlatan Morić, voditelj katedre za kibernetičku sigurnost

Stručni diplomski studij primijenjenog računarstva nudi i smjer Razvoj računalnih igara, na kojem gaming entuzijasti uče stvaranje 3D modela, razvoj videoigara, prilagodbu virtualnoj stvarnosti i još mnogo toga. Studenti se mnogu uključiti i u brojna edukativna događanja i natjecanja koja se održavaju na Algebri, kao što je i nadolazeći Hacking Night, koji će biti održan 21. travnja.

Napredna znanja na temu oblikovanja fotografskog, multimedijskog sadržaja i 3D sadržaja osigurava studij Oblikovanja tržišnih komunikacija, koji vodi doc. dr. sc. Siniša Bogdanović, predavač s bogatim iskustvom i autor brojnih znanstvenih radova i stručnih projekata, uz čije su mentorstvo studenti Algebre nedavno pobijedili na međunarodnom dizajnerskom natjecanju International Creative Design Challenge, koji se održao na nizozemskom Sveučilištu Hanze.

Multikulturalno okruženje uz fokus na multidisciplinarnost

Zahvaljujući holističkom, multidisciplinarnom pristupu koji se njeguje na Algebri, a koja uskoro dobiva i status Sveučilišta, u okviru prijediplomskih studija, studenti mogu studirati na šest stručnih studija – Programsko inženjerstvo, Sistemsko inženjerstvo, Multimedijska produkcija, Digitalni marketing, Dizajn i 3D dizajn. Diplomski studiji uz Programsko i Sistemsko inženjerstvo te Digitalni marketing, obuhvaćaju još i Razvoj računalnih igara, Podatkovnu znanost, Kreativno upravljanje tržišnim komunikacijama, Združeni diplomski studij računarstva (Internet stvari i Umjetna inteligencija) i e-Leadership MBA.

Studenti svoja znanja mogu dodatno usavršavati i na međunarodnim ljetnim i zimskim školama. Moduli ljetne i zimske škole akreditirani su programi u području računarstva, umjetnosti i ekonomije, čiji se nastavni planovi sustavno ažuriraju kako bi studenti usvajali najnovija i najtraženija znanja izravno iz digitalne industrije. Program Međunarodne škole pruža studentima iz čitavog svijeta nezaboravno iskustvo boravka u Zagrebu i ostatku Hrvatske kroz učenje, druženje i sudjelovanje u pregršti zabavnih i kulturnih izvannastavnih aktivnosti. Dosad su Algebrinu Međunarodnu školu prepoznali strani studenti iz zemalja poput Meksika, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Filipina, Brazila, Velike Britanije, Maroka, Južnoafričke Republike, Indonezije, Južne Koreje, Kine i mnogih drugih. Osim Međunarodne škole, Algebra od 26. do 29. travnja na svom kampusu organizira šesti po redu International Week(end), tijekom kojega će se svi zainteresirani strani studenti družiti s Algebrinim nastavnicima i osobljem, kao i sa svojim kolegama iz cijelog svijeta, obići kampus i saznati sve što ih zanima o nastavnim programima.

Najsuvremeniji obrazovni kampus u zemlji

Osim što priprema studente za zanimanja budućnosti i čini ih konkurentnima na globalnom tržištu rada, Algebra studentima osigurava i korištenje napredne tehnologije te boravak u suvremeno opremljenom prostoru. Na 12.000 četvornih metara Algebrinog novog zagrebačkog kampusa, koji je ujedno i najveća privatna obrazovna investicija u povijesti Republike Hrvatske, smjestili su se mnogobrojni prostori za studente i zaposlenike. Ovdje se nalazi čak 31 novouređena učionica, modularne dvorane koje se mogu proširivati i smanjivati, ovisno o potrebi, audio-video te podcast studio, Fab Lab, prostrana knjižnica i brojni drugi sadržaji za istraživanje i obrazovanje, uključujući 545 mjesta za učenje i rad studenata opremljenih računalnom opremom.

U sklopu novog kampusa nalazi se i Algebra Spark Space, koji je zamišljen kao coworking uredski prostor s 15 ureda te ukupno 111 radnih mjesta smještenih na površini većoj od 900 m2. Korisnicima Spark Space coworking prostora na raspolaganju su i dodatne prostorije unutar kampusa, poput konferencijske sobe za sastanke za 14 osoba, izoliranog prostora za telefonske razgovore te više od 30 predavaonica i učionica različitog kapaciteta i formata, konferencijsko-kongresna dvorana za 215 sudionika, audio i video studio te kabineti za telekonferencije. Algebra Spark Event Space omogućuje organizaciju većih ili manjih poslovnih događanja, predavanja, radionica, ali i niz drugih privatnih ili komercijalnih evenata, a prostire se na više od 400 m2 i sadrži modernu informatičku i multimedijsku opremu, dvorane i pretprostore s izvorom prirodne svjetlosti, najnoviji energetski sustav, dizajnerski interijer, posebno uređen okoliš te niz popratnih usluga.

Bug 366 svibanj 2023.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?