FERIT - Studiraj informatiku u IT gradu

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) moderna je i kompetitivna visokoobrazovna i znanstveno-istraživačka ustanova locirana u gradu Osijeku, u kojem se posljednjih godina ostvaruje značajan rast industrije u području računarstva i informacijskih tehnologija

Bug native subota, 29. travnja 2023. u 06:00

U Osijeku se, osim kontinuiranog rasta i razvoja sektora računarstva i informacijskih tehnologija, u narednim godinama očekuje i snažan razvoj sektora elektrotehnike, s obzirom na dolazak američkog tehnološkog diva Jabil te drugih međunarodnih i domaćih tvrtki. U cjelokupnom razvoju grada Osijeka, ali i cjelokupne Slavonije, FERIT igra značajnu ulogu kao institucija koja obrazuje vrhunske stručnjake u području elektrotehnike, računarstva te informacijskih tehnologija, bez kojih rast gospodarstva ne bi bio moguć.

Posjetite službenu web stranicu Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija

FERIT-ova snaga leži u njegovim ljudskim resursima, koji čine spoj iskusnih i mladih profesora, znanstvenika i istraživača koji, uz moderne studijske programe, orijentirane i usklađene s potrebama tržišta rada, uz modernu nastavnu i znanstvenu opremu, studentima omogućuju stjecanje stručnih kompetencija nužnih za tržište rada, koje se stalno mijenja i raste. Porastom gospodarstva, raste i potreba za stručnim kadrovima koje FERIT obrazuje, ali raste i potreba za daljnjim rastom i razvojem FERIT-a. Kako bi u budućnosti mogao obrazovati dovoljno stručnjaka za potrebe tržišta rada, FERIT već godinama radi na rastu i razvoju ljudskih resursa, ali i onih prostornih. Trenutačno je u fazi ishođenja građevinske dozvole za novu zgradu, čijom bi izgradnjom u narednim godinama FERIT dobio najmodernije i najopremljenije prostorne kapacitete u području elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, omogućujući obrazovanje najboljih stručnjaka potrebnih za rast i razvoj gospodarstva grada Osijeka, Slavonije i Republike Hrvatske.

Na FERIT-u trenutačno studira preko 1700 studenata, a ove godine planira se i upis 430 novih. U nastavnom procesu sudjeluje 99 nastavnika FERIT-a te preko 30 vanjskih suradnika, koji omogućuju izravnu povezanost Fakulteta i gospodarstva, što osigurava da se nastavni sadržaji temelje na najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama. FERIT nudi studijske programe na tri razine visokoškolskog obrazovanja: sveučilišnoj i stručnoj prijediplomskoj, sveučilišnoj diplomskoj te na poslijediplomskoj sveučilišnoj razini.

Studijski programi FERIT-a

Sveučilišni prijediplomski studiji (3 godine)

  • Sveučilišni prijediplomski studij Računarstvo (izborni blokovi: Programsko inženjerstvo i Računalno inženjerstvo)
  • Sveučilišni prijediplomski studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija (smjerovi: Elektrotehnika i Informacijske i komunikacijske tehnologije)

Stručni prijediplomski studiji (3 godine)

  • Stručni prijediplomski studij Računarstvo
  • Stručni prijediplomski studij Elektrotehnika (smjerovi: Automatika i Elektroenergetika)

Diplomski sveučilišni studiji (2 godine)

  • Sveučilišni diplomski studij Računarstvo (izborni blokovi: Programsko inženjerstvo, Računalno inženjerstvo, Robotika i umjetna inteligencija, Informacijske i podatkovne znanosti)
  • Sveučilišni diplomski studij Elektrotehnika (smjerovi: Elektroenergetika, Komunikacije i informatika i Automatizacija industrijskih sustava)
  • Sveučilišni diplomski studij Automobilsko računarstvo i komunikacije
Studij Upisna kvota
Preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo 160
Preddiplomski sveučilišni studij Elektrotehnika i informacijska tehnologija, smjer Elektrotehnika 80
Preddiplomski stručni studij Računarstvo, smjer Informacijske i komunikacijske tehnologije 40
Preddiplomski stručni studij Računarstvo 90
Preddiplomski stručni studij Elektrotehnika, smjer Automatika 30
Preddiplomski stručni studij Elektrotehnika, smjer Elektroenergetika 30

Detaljne informacije o upisu studijskih programa FERIT-a mogu se pronaći na portalu postani-student.ferit.hr, a za sva pitanja vezano za upise i studijske programe možete kontaktirati postani-student@ferit.hr.

Bug 366 svibanj 2023.

Gdje studirati informatiku u Hrvatskoj?