Qualcomm potvrdio razvoj Legion Gaming, Zenfone 7 i ROG Phone 3 telefona

Krajem prošle godine predstavljen je Snapdragon 865 5G, na tržištu već postoje telefoni s njim, a u pripremi je još barem 60 drugih, među kojima i par gamerskih – Legion Gaming Phone i Rog Phone 3

Stjepan Bilić petak, 28. veljače 2020. u 06:00

Krajem prošle godine Qualcomm je predstavio novi flagship SoC – Snapdragon 865. Do sada se na tržištu već pojavilo par telefona temeljenih na njemu, primjerice nova Galaxy S20 serija telefona, ili nova Xperia 1 II, a u skorije vrijeme možemo ih očekivati i još ( u prvoj polovini 2020.).

Qualcomm je objavio informaciju kako je trenutno u razvoju još barem 60 drugih telefona koji će se temeljiti na njihovom trenutno najmoćnijem mobilnom čipu. Neki od navedenih telefona bit će zanimljivi gamerima – Legion Gaming Phone i Asus ROG Phone 3.

Na Qualcommovom popisu nalazi se ukupno devet telefona koji će prema izvoru imati Snapdragon 865. Uz gore navedene Snapdragon 865 imat će i telefoni Black Shark 3, FCNT arrows 5G, Oppo Find X2, Nubia Red Magic 5G, Redmi K30 Pro, Asus Zenfone 7 i Vivo APEX 2020 Concept Phone. Inače kratica FCNT odnosi se na Fujitsu Connected Technologies Limited koji je osnovan 2016. godine kao sestrinska firma od strane tvrtke Fujitsu.

Qualcomm se također pohvalio informacijom kako je do sada razvijeno ili se još uvijek nalazi u razvoju preko 1.750 uređaja koji se temelje na njihovim čipovima iz serije Snapdragon 8. Detaljnije informacije dostupne su na stranicama proizvođača.